Intervju med Karin Tidbeck

Minnesteatern: Karin Tidbecks roman om barnen Dora och Tistel som måste fly Trädgården, ett dekadent paradis där tiden står stilla och den grymma härskarklassens fest aldrig tar slut. Barnen får hjälp av Minnesteatern, ett teatersällskap vid universums mitt… Romanen släpptes först på engelska i USA, och både vi på Fantasykanalen och recensenterna i de stora dagstidningarna blev lyriska av den svenska översättning av Andreas Vesterlund som kom förra året (se vår recension av Minnesteatern här).

Under Eurocon i början av sommaren fick vi chansen att intervjua författaren. Hur kom Minnesteatern till? Behöver man egentligen tänka genre? Och hur står det till med svensk fantastik och den svenska tendensen att vifta bort allt som inte är socialrealism? Vårt nya favoritcitat: ”jag tycker det är lite magstarkt att kalla sig bildad när man är ovillig att utforska litteraturen på riktigt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna kommentera måste man först fylla i den saknade siffran... Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.